מדוע לא כדאי לדחות טיפול במחלות מין?
פוטנציאל הסיכון
ישנן מחלות מין שונות שההידבקות בהן היא בעיקר תוצאה של חוסר מודעות, אך הבעיה הממשית במחלות אלה היא שיש להן פוטנציאל סיכון גבוה אם הן לא מאובחנות בזמן ומקבלות את הטיפול הראוי. מחלת האיידס היא המחלה הפופולאריות ביותר, אבל זה לא אומר
שהיא היחידה, וכדי לשמור על עצמכם ולוודא הנאה מלאה מיחסי מין נטולי דאגות, חשוב שתבינו את הסכנות, את הטיפולים האפשריים – ואת העובדה שאבחון וטיפול בזמן ימנעו סכנות נוספות.
מחלות מין נפוצות
כאמור, מחלת האיידס היא הפופולארית בין מחלות מין, אך ישנן מחלות אחרות שהטיפול בהן אף פשוט יחסית. כלמידיה היא אחת מהן, וזוהי מחלה שעשויה לגרום לזיהומים בצוואר הרחם, בשלפוחית ואף באיברי האגן. מאחר ואין לה הרבה סימנים מזהים, היא נחשבת ל"שקטה" במובן הזה שקשה לזהות אותה גם לאחר שנדבקתם. שימוש בקונדום ימנע את המחלה, אבל אם בכל זאת נדבקתם, חשוב לדעת שנשים עשויות לסבול מדלקות, כאבים במהלך השתן והפרשות מוגברות. במקרים קיצוניים יותר אף עשויים לצוץ בעיות פוריות או פגיעות בעובר, במידה והמחלה מופיעה במהלך ההיריון. גם גברים סובלים ממחלה זו ולהתמודד עם כאבים באשכים, צריכה במהלך מתן השתן או בהפרשה מימית מאברי המין. הבשורה הטובה היא שככל שתאבחנו את המחלה מהר יותר, כך תוכלו להימנע מהסיכונים האפשריים ולטפל בה באמצעות טיפול אנטיביוטי.
מחלת מין ויראלית
קונדילומה היא מחלת מין נוספת, אשר שכיחה בקרב שני המינים אך יותר אצל נשים והיא עשויה להוביל להתפתחות תאים סרטניים, ולסרטן צוואר הרחם. אבחון המחלה יתבצע על ידי בדיקת PAP או על ידי בדיקת PCR שתבדוק האם הווירוס אכן נמצא בתוך הגוף. טיפולים שונים יסייעו להתמודד עם הסימפטומים של המחלה, שכוללים דימום שאינו בזמן הווסת, פטריה וגינלית, גירודים ואי נוחות באיבר המין והפרשות מתמידות. אין ספק כי המחלות שהצגנו כאן מדגישות עוד יותר עד כמה חשוב לאבחן מחלות מין מהר ולטפל בהן בזמן. הזנחה עשויה להחמיר את המצב, ובמקרים שונים אף להוביל לסיכונים חמורים עוד יותר, מהם אפשר להימנע.